Raples.nl
/

De leukste raplessen van Nederland.

 

Over Raples.

Raples.nl is een onderdeel van het muzieklabel Hole In One Music en is opgericht door rapper/zanger/music producer Okwaro. Nadat hij in 2010 afstudeerde op de Nederlandse Pop Academie in Utrecht begon hij met het coachen van jongeren die willen (leren) rappen via raples.nl. Naast performen als artiest geeft hij rap, songwriting en beatmaking workshops. Raples.nl bouwde in de afgelopen jaren een groot netwerk op van workshop docenten die actief zijn door heel Nederland. 

De missie van raples.nl is mensen in één keer raken en inspireren met muziek. Wij geven les op maat aan alle niveaus en leeftijden en naast het educatieve deel bevatten onze workshops een hoog entertainmentgehalte. Positiviteit staat bij ons op nummer 1.  Onze visie is dat rapmuziek een onderschatte kunstvorm is die zich zal blijven ontwikkelen. Deze muziekstijl is al jaren een bruggenbouwer en is voor de nieuwe generatie gelijkwaardig aan zang. Wij geloven dat rapmuziek de meest bijzondere manier is om in groepsverband muziek te maken. Raples.nl brengt u in contact met de juiste rapdocent in uw omgeving. 

''Toen ik zelf begon met rappen In Zuid-Limburg was internet voor mij de belangrijkste bron van info over hip hop. Ik hield via verschillende internetforums de cultuur in de gaten en discussieerde met honderden mensen over artiesten en muziek. Stap voor stap leerde veel jongeren hoe ze een rap moesten schrijven en opnemen met een goedkoop computermicrofoontje. Inmiddels zijn we jaren verder en is rap volwassen geworden. Er zijn MBO en HBO opleidingen in de richting rap en jaarlijks staan er talloze rapnummers wereldwijd op nummer 1. Voor veel jongeren is raples.nl de eerste bladzijde geworden van hun rapcarrière. Het is prachtig dat ik daar een deel van mag zijn. ''  Okwaro Jamal Macnack 


    


Surf naar www.okwaro.nl om meer te weten te komen over Okwaro.