11 ideeën voor het schrijven van je eigen rap.

  1. Zelfreflectie: Schrijf over je eigen ervaringen, emoties, gedachten en meningen.
  2. Maatschappij en cultuur: Schrijf over onderwerpen zoals politiek, economie, ongelijkheid en rassendiscriminatie.
  3. Liefde en relaties: Schrijf over liefde, verlies, vriendschap of famillie.
  4. Dagelijks leven: Schrijf over onderwerpen uit het dagelijks leven, zoals school, werk, hobby's en reizen.
  5. Inspiratiebronnen: Lees boeken, kijk naar films, luister naar muziek en bekijk kunst om inspiratie op te doen voor nieuwe onderwerpen.
  6. Persoonlijke groei: Schrijf over persoonlijke ontwikkeling, ambities en uitdagingen.
  7. Natuur en milieu: Schrijf over onderwerpen zoals klimaatverandering, natuurbehoud en milieubescherming.
  8. Hedendaagse technologie: Schrijf over de laatste ontwikkelingen op het gebied van technologie en de impact hiervan op de samenleving.
  9. Spiritualiteit en filosofie: Schrijf over onderwerpen zoals religie, spiritualiteit en filosofie en hoe ze invloed hebben op het dagelijks leven. 
  10. Zoek inspiratie in verhalen en mythen uit verschillende culturen en schrijf over de betekenissen en les die hieruit kunnen worden geleerd.

Durf te shinen als rapper: ontdek hoe je jouw unieke stem en talent kunt uiten. Wees trots op wie je bent en laat je niet beperken door angst of twijfel. Muziek maken is jouw persoonlijke reis, dus wees niet bang om jezelf uit te dagen en te groeien. Laat jouw muziek jouw verhaal vertellen en focus op het plezier en de voldoening die het je geeft. Je hoeft niet perfect te zijn, want perfectie is saai. Laat jouw eigen unieke stem en stijl horen en wees niet bang om jezelf uit te dagen en te verbeteren. Je bent een artiest, dus wees niet bang om jouw stem te laten horen en laat jouw muziek jouw verhaal vertellen.

Om te leren rappen is het belangrijk om te begrijpen wat bars zijn en waarom ze zo belangrijk zijn in rapmuziek. Een bar is een eenheid van muzikale tijd die meestal bestaat uit vier tellen, ook wel bekend als een 4/4 maat. Dit betekent dat een bar in rapmuziek bestaat uit vier tellen of beats.

Rappers proberen hun woorden te plaatsen op bepaalde tellen om ritme en cadans te creëren in de muziek. Het is belangrijk om te onthouden dat de zinnen die rappers gebruiken ongeveer even lang moeten zijn om binnen de 4/4 maat te passen. Dit betekent dat de woorden die ze kiezen en hoe ze deze gebruiken een belangrijk onderdeel zijn van hun kunst.

Een belangrijk onderdeel van rapmuziek is "rijmen". Dit betekent dat woorden met dezelfde klank aan het einde van elke bar worden geplaatst, ook wel bekend als "eindrijm". Een speciale techniek die vaak wordt gebruikt in rapmuziek is "op de vier rijmen", wat betekent dat de rijmwoorden op de vierde tel van elke bar worden geplaatst. Dit creëert een gevoel van stabiliteit en ritme in de muziek.

Dus, als je naar een rap luistert, let dan eens op hoe de woorden ritmisch op de muziek zijn geplaatst. Luister naar de rijmwoorden en let op hoe ze op de vierde tel van elke bar worden geplaatst. Dit is een belangrijk onderdeel van wat rapmuziek zo uniek maakt!

Dank voor deelname aan de derde les! Nu begrijp je beter wat bars zijn en waarom ze belangrijk zijn in rapmuziek. Ga aan de slag met het schrijven van je eigen rap en vergeet niet om zinnen te schrijven die op de vierde tel rijmen. Veel succes met schrijven en in de volgende les leren we hoe je een demo opneemt. Blijf oefenen!

-1-

Ga naar les 4